’river kwai: natuur & avontuur’

Op slechts drie uur rijden van Bangkok, is Kanchanaburi het ideale decor voor een experience op maat van de ganse familie. Grote en kleine dromen van watervallen, prachtige nationale parken, olifantenreservaten en beroemde filmdecors worden werkelijkheid. Een combinatie van historie, avontuur en indrukwekkende landschappen. 

Dag 1:
In de vroege ochtend haalt de gids u op en reist u door naar de provincie Kanchanaburi. Kort na de middag komt u aan en bezoekt u de beroemde Bridge over the River Kwai, gebouwd door de de geallieerde gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een bezoek aan het treinstation van Namtok, neemt u de zogeheten ‘Death Railway’ die u door prachtige landschappen voert en het Ban Loum Soum-viaduct passeert waar de sporen enkel nog worden ondersteund door een wirwar van houten stelten. Transfer vervolgens per boot, over de rivier naar uw hotel.

Dag 2:
Na de vele indrukken van gisteren, is het vandaag even tijd voor ontspanning met een bezoek aan de prachtige Erawan watervallen. Verschillende paden slingeren uit en tussen de watervallen, soms langs het water, soms over voetgangersbruggen, soms houden ze zelfs opeens op met bestaan. Na een mooie wandeling om het park te ontdekken, kan u heerlijk verpozen aan de waterkant. Nood aan verfrissing? De zwembaden aan de voet van de watervallen bieden ongetwijfeld een welkome afkoeling. In de late namiddag keert u terug naar het hotel, waar u kan aanschuiven voor het diner. 

Dag 3:
In de vroege ochtend wordt u vandaag opgehaald en start de tocht naar Elephant World, op slechts een halfuurtje van de River Kwai brug. Elephant World is een toevluchtsoord, een zogeheten ‘sanctuary’ gebouwd om oudere en zieke dieren op te vangen die zo in alle rust en harmonie kunnen genieten van het natuurlijke landschap van de jungle. De ‘sanctuary’ maakt deel uit van de MECC Conservation Camps met meerdere eco-friendly and animal-friendly certificaten, zo verzekeren we een correcte ervaring met zero impact voor het milieu. Na een warm welkom door de medewerkers, gaat u op pad om zelf de olifanten te ontmoeten. Onder leiding van een mahout, krijgt u de kans om de dieren eten te geven en hen te zien genieten van een bad in de rivier terwijl u geniet van een smakelijke lunch alvorens de dieren terug te leiden naar hun slaapplaats in het groen. 

Dag 4:
Na een dag vol natuur en dieren, verandert de focus vandaag naar het rijke historische verleden van Thailand. Na het ontbijt zet u samen met de gids koers naar Ayutthaya waar het historische park de eerste stop wordt. De site van ruïnes werd in 1991 toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoed lijst en u zal ongetwijfeld meteen merken waarom dit zo is.  De bekendste trekpleisters zijn onder andere de gigantische bronzen beelden van Wat Mongkol Borpith en de drie oude pagodes die de eerste drie koningen van Ayuthaya van Wat Phra Sri Sanpetch en Wat Pranangcherng voorstellen. Na de lunch wordt er koers gezet richting hotel waar jullie in de late namiddag zullen aankomen.

Dag 5:
Vanuit Ayutthaya voorzien we vandaag de transfer naar Bangkok waar u na een rit van +- 1u zal aankomen. Indien uw reis vandaag eindigt, voorzien we de transfer naar de luchthaven. Thailand biedt echter nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Bangkok: Stad van het Leven
Bangkok fascineert, betovert, bruist en leeft als geen andere stad ter wereld. Een stad die nooit lijkt te slapen, met 24/7 beweging en waar alle 8 miljoen inwoners steeds in de weer lijken. Een chaotische drukte die fascineert als geen ander met een unieke mix tussen traditie en moderne luxe. De hartslag van de stad en haar leven duidelijk voelbaar. Vanuit Ayutthaya bereikt u Bangkok in +- 1u over land. 

Chiang Rai: Bergdorpen & Traditie
Langs de tempels van de drukke stad, ligt een hoek van Thailand bezaaid met excentrieke kunst, levendige bergdorpjes en weelderige bergen. Maak kenneis met de Boheemse menigte in een unieke regio. Leer de lokale inwoners kennen terwijl u geniet van een prachtig uitzicht in een ongeëvenaard landschap. Vanaf de River Kwai, reist u naar Bangkok en bereikt u Chiang Rai per vlucht in +- 1u15. 

Chiang Mai: Culinair & Spiritueel
Het bruisende en toch serene Chiang Mai, herbergt een eindeloos aantal culinaire geheimen. De spirituele adem van de stad en de prachtige tempels gaan hier hand in hand met de natuur, onvergetelijke ervaringen en een diepgeworteld respect voor de ‘kunst van het leven’. Vanaf de River Kwai, reist u door naar Bangkok en bereikt u Chiang Mai per vlucht in +- 1u15. 

Onze hotelsuggesties:

KANCHANABURI: Royal River Kwai Resort 4*
Prachtig gelegen aan de oevers van de rivier, is dit hotel met zijn ruime kamers en aangenaam buitenzwembad, in combinatie met een ontspannen restaurant en verzorgde faciliteiten, één van de bekendste en meest geliefde adressen voor de ganse familie in de regio. Op ca. 15 minuten van het centrum van Kanchanaburi.

AYUTTHAYA: IuDia 4*
Tussen de oude ruïnes van tempels en oude paleizen, is dit boetiekhotel een oase aan rust op een prachtige locatie. Met verzorgde kamers, stuk voor stuk met uitzicht op het binnenplein of de Chao Praya rivier, gecombineerd met een warme gastvrijheid, is een een geliefkoosde tussenstop. Op ca. 5 minuten van het centrum. 

Bangkok

Kanchanaburi

Bridge over the River Kwai

Erawan

Elephant World

Ayutthaya