’chiang rai: bergdorpen & traditie’

Langs de tempels van de drukke stad, ligt een hoek van Thailand bezaaid met excentrieke kunst, levendige bergdorpjes en weelderige bergen. Maak kenneis met de Boheemse menigte in een unieke regio. Leer de lokale inwoners kennen terwijl u geniet van een prachtig uitzicht in een ongeëvenaard landschap. 

Dag 1:
Na uw vlucht vanuit Bangkok, wordt u op de luchthaven van Chiang Rai verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. We voorzien de transfer naar uw hotel waar u de rest van de dag vrij kan genieten van de prachtige setting en de uitstekende faciliteiten.

Dag 2:
De kunst van deze regio draait steeds rond de tegenstellingen tussen hemel en hel. De gids neemt u op sleeptouw voor een eerste bezoek aan de Baan Dam oftewel The Black House, het huis van de kunstenaar Thawan Duchanee, één van de bekendste uit de Thaise geschiedenis. Deze effigie van de hel staat in contrast met de zogeheten Wat Rong Khum oftewel The White Temple van Chalermchai Kositpipat da de hemel weergeeft. Beide musea beheren tot op vandaag een prachtige collectie van volkskunst van vroeger tot nu. Via de ArtBridge, een kunstenaarscollectief dat de kunst in Thailand verder wil koesteren en ondersteunen, ontmoet u één van de deskundige gidsen die u een inkijk zal geven in de moderne interpratie van de traditie en hoe deze weergegeven wordt in de volkskunst. Afsluiten doet u met een smakelijk diner in het ArtBridge restaurant, een unieke setting met geheel eigen karakter.

Dag 3:
Na het ontbijt, haalt de gids u op en neemt deze u mee naar de mooie Doi Tung regio, gelegen 2000 meter boven de zeespiegel. Het lokale ontwikkelingsproject werd opgezet om de teelt van opium een halt toe te roepen en de boeren aan te moedigen om aan duurzame landbouw te doen. Zo bezoekt u onder andere de Mae Fah Luang Gardens en de Doi Tung Temple. Via het Royal Handicraft centre, bereikt u het lokale restaurant waar een traditionele lunch wordt voorgeschoteld. In de namiddag staat Mae Sai op de programma. De kleurrijke markt aan de Thais-Birmese grens is de eerste tussenstop naar de Golden Triangle, het drielandenpunt waar Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Via Chiang Saen aan de steile overs van de mekongrivier bereikt u prachtige oude ruïnes en tempels. 

Dag 4:
Het unieke dorp Hloyo Village op de Mae Salong is de woonplaats van de Akha gemeenschap. Bij aankomst in het dorp wordt u op traditionele wijze verwelkomd en krijgt u een uniek inzicht in de traditionele levenswijze en gewoontes van deze bergstam. Met een bezoek aan het creatieve museum, het traditionele bamboehuis en een wandeling door het dorp om de vele ambachten te ontdekken, is de voormiddag goed gevuld alvorens u kan aanschuiven voor de traditionele lunch. In de namiddag staat er een stevige wandeling op het programma. Wandelend dwars door de ongerepte natuur en de indrukwekkende landschappen, krijgt u de kans om de lokale bevolking van deze kleine dorpen te ontmoeten, een ronduit unieke ervaring. 

Dag 5:
We voorzien vandaag ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven van Chiang Rai of indien u doorreist, passen we het programma naar uw wens aan. Thailand biedt namelijk nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Bangkok: Stad van het Leven
Bangkok fascineert, betovert, bruist en leeft als geen andere stad ter wereld. Een stad die nooit lijkt te slapen, met 24/7 beweging en waar alle 8 miljoen inwoners steeds in de weer lijken. Een chaotische drukte die fascineert als geen ander met een unieke mix tussen traditie en moderne luxe. De hartslag van de stad en haar leven duidelijk voelbaar. Vanuit Chiang Rai bereikt u per vlucht Bangkok in 1u15.

Chiang Mai: Culinair & Spiritueel
Het bruisende en toch serene Chiang Mai, herbergt een eindeloos aantal culinaire geheimen. De spirituele adem van de stad en de prachtige tempels gaan hier hand in hand met de natuur, onvergetelijke ervaringen en een diepgeworteld respect voor de ‘kunst van het leven’. Ga op pad met een heilige zegening in één van de mooiste omgevingen. Vanuit Chiang Rai bereikt u Chiang Mai in +- 3u over land.

River Kwai: Natuur & Avontuur
Op slechts drie uur rijden van Bangkok, is Kanchanaburi het ideale decor voor een experience op maat van de ganse familie. Grote en kleine dromen van watervallen, prachtige nationale parken, olifantenreservaten en beroemde filmdecors worden werkelijkheid. Een combinatie van historie, avontuur en indrukwekkende landschappen. Vanuit Chiang Rai bereikt u Bangkok per vlucht in 1u15. 

Onze hotelsuggesties:

Mora Boutique Hotel 5*
Midden in het centrum van het bruisende Chiang Rai, is dit recente (2018) hotel met een traditioneel Northern Thai interieur een ware oase aan rust en kleinschaligheid. Een combinatie van de schoonheid van de natuur, respect voor de cultuur en de warme gastvrijheid op maat van de ganse familie. Op ca. 600 meter van de Saturday Night Walking Street, op ca. 15 minuten van de luchthaven. 

Le Meridien Chiang Rai: 5*
Dit luxueuze hotel wordt omgeven door bergen en historische tempels. Met een buitenzwembad over twee niveau’s, een elegante spa, aangenaam restaurant en zeer ruime kamers gecombineerd met een prachtig uitzicht over de Mae Kok rivier, is het een ideale uitvalsbasis om de regio te ontdekken. Op ca. 10 minuten van het stadscentrum, op ca. 15 minuten van de luchthaven. 

Chiang Rai (CEI) Airport

Baan Dam

Wat Rong Khum

Doi Tung

Mae Fah Luang Gardens

Mae Sai

Golden Triangle

Chiang Saen

Mae Salong