centraal marokko: marrakesh – atlas – agafay – oualidia

Baṣlatu l-ḥabīb walīma’ –  بصلة الحبيب وليمة

‘De ui van een geliefde persoon is een feest!’, letterlijk klinkt het niet zo vlot, figuurlijk herbergt de uitspraak de wijsheid van de regio: Het is beter te delen met degene waarvan men houdt. Die gulheid wordt nergens in Marokko zo gevarieerd uitgedrukt als in de okerkleurige stad, het ontzagwekkende gebergte en de gouden woestijnduinen. De ware ziel van het land, vier keer prachtig blootgelegd!

Dag 1 – 4: Marrakesh :
Stap in een wereld die zich bevindt tussen traditie en moderniteit, wandel over het beroemde Djemaa-El-Fna plein met haar glinsterende kleuren en typische geuren, ontspan in één van de vele theehuizen, bewonder de architecturale rijkdom van de Medina, bezoek de vele riads en oosterse paleizen, kuieren door de Menara, doe aan window shopping in de luxe wijken Guéliz en Hiverange en dompel jezelf onder in de diversiteit en het unieke karakter van de stad.
Onze aanrader: La Sultana, Marrakesh

Dag 4 – 6: Atlasgebergte :
Ga op avontuur in de ‘Idraren Draren’, de bergen der bergen en ervaar hoe het dagelijkse leven van de plaatselijke Berbers eruit ziet. Wandel de paden af in Laazib, laat je meeslepen door de indrukwekkende landschappen en uitzichten, bewonder de oude architectuur in Marigha, ontdek de kunst van het tapijtknopen, toren uit boven Ouiragane en de Yaakoub Almansour dam en laat je neus wennen aan de unieke geur van het Ammayn woud.
Onze aanrader: Olinto Atlas Mountain Resort

Dag 6 – 7: Agafay Desert :
Spendeer de nacht in de ruige, droge en maanachtige vlakte die de Agafay-woestijn is. Ervaar de speeltuin die de woestijn is en neem deel aan een tocht per paard, bewonder de duinen of vaar met een kano op het kunstmatig aangelegde stuwmeer van Lalla Takerkoust terwijl de tarwe en wilde bloemen de lucht hun specifieke geur geven.
Onze aanrader: Inara Agafay Camp

Dag 7 – 8: Oualidia :
Droom weg in de prachtige halvemaanvormige lagune omzoomd door goudkleurig zand, proef de unieke gerechten in de vele geweldige visrestaurants, degusteer de lokale oesters en ontsnap kortweg even aan de drukte van de stad. Trek op pad richting de lokale souk, neem een les in local art in Safi of gun jezelf ‘surf therapy’ aan de kust.
Onze aanrader: La Sultana Oualidia

Marrakesh

Atlasgebergte

Agafay Desert

Oualidia