de marokkaanse steden: casablanca – rabat – fez – tanger

‘man ’ummuhu fī d-dār qurṣuhu ḥār- من أمه في الدار قرصه حار

 

‘Wiens moeder thuis is, zijn brood is warm’. De zorg van een moeder is ongeëvenaard, net die belangrijke en niet te onderschatten rol van de moeder(s) in de grote Marokkaanse steden geeft hen hun ware aard en karakter. Elk heeft een eigen karakter en legt de accenten anders, zonder de ware aard en traditie uit het oog te verliezen, gericht naar de toekomst en toch boordevol geschiedenis.

Dag 1 – 3: Casablanca:
Bruis mee op het ritme van de stad die de moderne natie het beste weergeeft. Bezoek de charmante wijken waar het Arabische erfgoed prachtig vermengd werd met de erfenis van de koloniale tijd. Maak een wandeling in de medina, sluit je aan bij de menigte in de Hassan II-moskee, laat je meeslepen door de feestelijke kant van de stad, proef de moederlijke warmte die uit de keukens stroomt of opteer voor een dagje langs de waterkant.
Onze aanrader: Four Seasons Hotel Casablanca

Dag 3 – 4: Rabat:
Doorkruis de met palmen omzoomde boulevard van de ‘ville’ nouvelle, leer de politieke en administratieve hoofdstad van het land kennen, luier aan het centrale strand, laat je onderdompelen in de lokale cultuur in de kasba en voel de ziel van de stad in de aantrekkelijke ommuurde medina. Degusteer ook zeker de lokale wijnen in Meknes en bezoek de oude ruïnes in het oud romeinse Volubilis.
Onze aanrader: Story Rabat

Dag 4 – 6: Fez:
Verdwaal in de stad van geleerden en filosofen, wiskundigen en juristen, astronomen en theologen. Bewonder de bouwkunst van de ambachtslieden in de vele paleizen, treed binnen de door koningen geschonken moskeeën en medersas, ontspan in de smakelijke theesalons, bewandel de eeuwenoude handelsroutes en waan je even terug in de middeleeuwen in de wirwar van steegjes die het stadscentrum vormen.
Onze aanrader: Hotel Sahrai

Dag 6 – 8: Larache – Tanger:
Laat alle zorgen van je af vloeien en geef je over aan de warme zorgen van de lokale moeders. Laat jezelf overspoelen door de familiale traditie en typische gastvrijheid in Dchier en Mezgalef, ga voor een tocht per paard langs de kust. Trek naar Tanger, de symbolische poort tussen Afrika en Europa en een bonte mix van culturen en invloeden, uniek in Marokko.
Onze aanrader: La Fiermontina Ocean

Casablanca

Rabat

Fez

Larache

Tanger