noord-kroatië: pula – rovinj – rijeka – losinj

‘bez muke nema nauke’ 

Letterlijk vertaald betekent het: zonder moeite, geen leerproces. Nergens in Kroatië vormt transport soms zo een uitdaging, maar is de beloning tevens ook zo enorm groot. Idylle, authentieke pracht, indrukwekkende kustlijnen, eilandjes verspreid als ware het knikkers, huisgemaakte kazen, typische heuveldorpjes, geliefkoosde charme, verbazingwekkende gastronomie en lokale schoonheid, Noord-Kroatië heeft het allemaal!

Dag 1 – 2: Pula:
Waan je in het oude Rome dankzij de typische architectuur die deze stad op de kaart zette, bezoek het eeuwenoude amfitheater en voel het ritme van de stad tijdens de vele zomerconcerten en festivals. Trek op pad naar het platteland en degusteer de lokale olijfolie, laat de huisgemaakte kazen smelten op de tong en geniet van de zonsondergang over de stad met een glas lokale wijn in de hand.
Onze aanrader: Grand Hotel Brioni

Dag 2 – 4: Rovinj:
Ervaar de unieke charme van de oude stad, genesteld op het eivormige schiereiland. Dwaal doorheen de steile geplaveide straatjes, klim naar de hoge kerktoren en hou tijdig halt op één van de vele kleine pleintjes. Rovinj nodigt uit om te tafelen, de liefde gaat er absoluut door de maag dankzij de vele restaurant en de meerdere bekroonde ijssalons. Trek op pad naar Motovun en Groznjan, vaar naar de aristocratische eilandjes van Brijuni en ontdek waarom literaire kanjers als James Joyce hier lyrisch over schreven.
Onze aanrader: Grand Park Hotel Rovinj

Dag 4 – 6: Rijeka:
Laat de Italiaanse en Habsburgse grandeur tot je komen in de op twee na grootste stad van Kroatië. Vertrek vanuit de korrelige haven naar de charmante binnenstad en ontdek een wereld van cultuur, nachtleven, intrigerende festivals en het kleurrijkste carnaval van het land. Trek ook zeker even naar Opatija met haar beroemde Lungo Mare promenade waar de geluiden van de pianobars de zomernachten vullen.
Onze aanrader: Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa

Dag 6 – 8: Losinj:
Vaar langs de vele eilanden naar Losinj en spendeer er enkele dagen langs de grillige kustlijn vol met prachtige verlaten baaien. Ontdek de bossen, trek naar de historische centra van Mali Losinj en Veli Losinj, snuif de typische geuren op van de weelderige vegetatie met maar liefst 1.100 plantensoorten en de door zeekapiteins meegenomen exotische soorten.
Onze aanrader: Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta

Pula

Rovinj

Losinj

Rijeka