sicilië

La verita’ è nel vino

Van de hoogten van de gloeiende vulkaan tot de azuurblauwe Middellandse Zee die het omringt, Sicilië is een eiland als geen ander. Met de Etna als altijd aanwezige achtergrond voor het ware eilandleven, beroemd om borrelende warmwaterbronnen en een overvloed aan mineraalrijke producten, laat het eiland zich ontdekken en proeven. Van wereldberoemde citroenen tot overheerlijke lokale wijnen, breng dagen door met het ontdekken van eeuwenoude geschiedenis.

Dag 1 – 3: Taormina:
Op slechts een uurtje van Catania ligt het prachtige Taormina met haar eindeloze legendes. Van Oscar Wilde tot Elizabeth Taylor, ontdek op eigen tempo het prachtige ‘Isola Bella’, de vele gemakkelijk te bereiken kiezelstranden, maak een ritje met de kabelbaan, dompel een teen in het sprankelende water, wandel bij eb naar de vele kleine getijdeneilanden, wandel langs de Romeinse muren van het oude theater en laat je meevoeren in de unieke sfeer van deze stad aan de Ionische Zee.
Onze aanrader: The Ashbee

Dag 3-4: De Etna Vulkaan:
Eens de pracht van de vulkaan vanop afstand bewonderd is, nodigt het National Park uit om tijdens de zomermaanden te verdwalen over de wandelpaden die zich doorheen de bossen slingeren, de verborgen grotten te ontdekken en het buitenaardse landschap van de top te verkennen. Het ziet er niet enkel goed uit, het smaakt ook! De vruchtbare en minerale grond van de Etna zorgt voor enkele van de beste wijnen van het eiland.
Onze aanrader: Villa Neri

Dag 4 – 6: Noto – Modica – Syracusa:
Noto, met haar prachtige kathedraal, typisch versierde balkons en aangename pleintjes nodigt uit tot verdwalen. Modica, één van Sicilië’s meest onderscheidende steden, met haar steile Middeleeuws centrum en uittorenende kathedraal is een niet te missen stop. Of opteer voor een stop in Syracuse, de perfecte samenvatting van de typisch Siciliaanse tijdloze schoonheid waar oude Griekse ruïnes verspreid liggen tussen weelderige citrusboomgaarden, cafétafels verspreid staan over barokke pleinen en honingkleurige straatjes leiden naar de sprankelende blauwe zee.
Onze aanrader: Minareto

Dag 6 – 8: Pantelleria :
Het finale deel van de rondreis, is er één waar per boot de Straat van Sicilië dient overgestoken te worden. Pantelleria, waar de Tunesische kust bij helder weer zichtbaar is, ligt boordevol wilde zwemplekken en een door de wind vormgegeven kustlijn. Een spectaculair kuuroord waar het heerlijk ontspannen is.
Onze aanrader: Therasia Resort & Spa

Taormina

Etna

Syracusa

Pantelleria