toscane – umbrië

‘chi sa disprezzare di essere onorato, merita di non esser disprezzato’ 

‘Jaag glorie na en het vlucht, vlucht ervan weg en het volgt je’. Met zijn voortreffelijke keuken, onvergelijkbare uitzichten, rijke geschiedenis en voelbare cultuur is het geen verrassing dat Toscane één van de meest bezochte regio’s van Italië is. Net als de genieën uit het Renaissance verleden van de streek, is slalommen over de kronkelende wegen door graanvelden en wijngaarden de ideale manier om de ziel van deze streek bloot te leggen. Op zoektocht naar de perfecte symbiose tussen unieke ervaringen en landelijke schoonheid.

Dag 1 – 3: Firenze:
De wieg van de Renaissance is romantisch, betoverend en simpelweg volstrekt onweerstaanbaar. Smul van wereldklasse kunst, gastronomische verwenningen en geniet van een cappuccino op de Piazza del Duomo. Klim naar de top van Brunelleschi’s beroemde koepel, aanschouw de fresco’s in de Basilica di Santa Croce, bewonder meesterwerken van de hand van Galileo, Michelangelo, Rossini en Macchiavelli en stil je honger in de Mercato Centrale.
Onze aanrader: Relais Santa Croce by Baglioni

Dag 3 – 5: Siena – Monteriggioni – Chianti:
Vier mee de gotiek in het openluchtmuseum dat Siena is, kuier door de kleurrijke ‘contrade’ wijken en waan je even in de 17de eeuw. Duik in het rijke verleden van de streek en trek naar het ‘Manhattan of the Middle Ages’ San Gimignano, ontdek de vele filmdecors in Montalcino, Pienza en de Val D’Orcia,  proef de wijnen in Montalcino, bezoek het lieflijke Pienza, poseer net als iedereen aan de iconische toren van Pisa, wandel over de stadsmuren in Lucca, ontspan in de thermen van Montecatini en maak een boottocht naar het historische Elba.
Onze aanrader: Castello di Velona Resort, Thermal Spa & Winery

Dag 5 – 6: Maremma:
Het zuidelijke deel van Toscane is bezaaid met wilde landschappen en suggestieve herinneringen aan het Etruskische erfgoed van Italië. Dwaal door het sfeervolle archeologische Città del Tufo, trek naar de vindplaatsen in Roselle en Vetulonia, ga voor het aperitief naar één van de meest charmante renaissance heuveltopstadjes van Toscane: Massa Marittima, ontdek de zoute moeraslanden van de Maremma of ontdek de kunst in Castiglione delle Pescaia.
Onze aanrader: L’Andana

Dag 6 – 8: Umbrië:
Spendeer de laatste dagen in het groene hart van het land, dat invloeden van buitenaf lang op afstand wist te houden en de traditie behoudt tot op de dag van vandaag. Ga op truffeljacht, proef de lokale wijnen, luier langs het prachtige Lago Trasimeno, bewonder de watervallen van Marmore, bezoek het typisch Italiaanse Spoleto, ontdek het middeleeuws ogende Rasiglia of trek naar het door pelgrims vaak bezochte Assisi.
Onze aanrader: Palazzo Seneca

Firenze

Siena

Maremma

Umbrië