zuid-griekenland: athene – peleponnesos – zakynthos – kefalonia

‘βασιλεία τῶν οὐρανῶν’

‘Het koninkrijk des hemels’, een regio gevuld met mystiek, het is dan ook in deze streek dat Paris van Troje ooit wegliep met Helena. Rijke legendes, antieke steden, klassieke tempels, slagvelden, tastbare sporen, paleizen en forten, maar ook natuurpracht, overweldigende schoonheid en wereldse gastronomie. Ga van modern naar klassiek, van wereldstad tot uitgestrekte landelijkheid en laat de vele indrukken even rusten op de mooiste eilanden van het zuiden.

Dag 1 – 3: Athene:
Athene, een stad waar grunge en gratie evenredig verdeeld zijn, is een meester op het gebied van heruitvinding. Laat je meeslepen door architectonische ernst, stedelijke gruis en aanstekelijke creativiteit. Ontdek wereldberoemde monumenten als de Acropolis, het Parthenon en Agora, maar zet ook zeker koers naar het kanaal van Korinthe, het antieke Akrokorinthos en het charmante Nafplio, of spendeer enkele dagen aan de mondaine Atheense Riviera.
Onze aanrader: New Hotel Athens

Dag 3 – 5: Peleponnesos:
Legendarisch, zo vatten de Grieken deze regio zelf samen, en terecht! Laat je meenemen doorheen de eeuwen naar tijden van Myceense paleizen, Byzantijnse steden, Ottomaanse forten en Venetiaanse ruïnes. Ga op pad naar het iconische Sparta, verken het mysterieuze Máni, slenter doorheen de stegen van het middeleeuwse Monemvassia, klim naar het torendorp Flomohóri, proef de lokale olijfolie in Kalamáta en waan jezelf een atleet in Olympia.
Onze aanrader: The Romanos

Dag 5 – 7: Zakynthos:
Ontdek waarom Zakynthos het eiland met twee gezichten wordt genoemd. Kies voor pure ontspanning in de prachtige baaien van Keri en Limni Keriou, klauter door de beboste wildernis van het binnenland, kuier doorheen de traditionele plattelandsdorpjes en geniet van de achtergrond die machtige kalkstenen kliffen en het onwerkelijk turquoise water bieden.
Onze aanrader: Lesante Blu

Dag 7 – 8: Kefalonia:
Laat je verleiden door misschien wel het mooiste van de Ionische eilanden, leef het leven op de snelheid van de loeiende geitenbellen, laat de kronkelige kustlijn je meevoeren naar betoverende baaien, trek naar het weelderige binnenland en spendeer de dag te midden van de wijngaarden.
Onze aanrader: Eliamos

Athene

Peleponnesos

Zakynthos

Kefalonia