’noord laos: ongerept & panoramisch’

Bekend om zijn rijke geschiedenis en jarenlang afgesloten van de buitenwereld door oorlogen en politieke spanningen, opent Laos stap voor stap zijn deuren. De prachtige, ongerepte natuur vol watervallen, regenwouden en rivieren zijn een lust voor het oog. In een land waar Boeddha centraal staat, is het nog ongerepte noorden het kader voor een op het tempo van het boeddhisme, zeer indrukwekkende experience. 

Dag 1:
In de vroege ochtend wordt u aan de Thaise kant van de grens verwacht, waar u de oversteek over de mekong zal maken naar Houay Xay waar u aan boord gaat van uw cruiseboot richting Pakbeng. Onderweg staat meteen een eerste kennismaking voorzien bij een lokale bergstam-nederzetting om meer te leren over de gebruiken en tradities van de regio. Aan boord geniet van u een heerlijk menu net voor u aanmeert in Pakbeng, een klein dynamisch stadje met een eindeloos aantal traditionele houten huizen.

Dag 2:
De ochtend brengt u naar het Muang La Elephant Camp waar u kan genieten van het zicht op de badende olifanten en bijleert over deze bedreigde diersoort. Het camp is deel van de MECC Conservation Camps en vangt oudere of zieke dieren opNa de lunch gaat u met de gids op pad naar de afgelegen provincie Oudomxay. Deze eens rustige stad is tegenwoordig een belangrijk handelsknooppunt waar de lokale bevolking samenkomt om hun producten te verkopen. In de late namiddag komt u aan in het hotel waar u kan genieten van de faciliteiten en de eigen warmwaterbron.

Dag 3:
Deze dag vol indrukken start met een bezoek aan een volledig geïsoleerd Ikhos dorp. Deze Tibetaanse etnische groep gaf het dorp een unieke uitstraling. Samen met de gids ontdekt u het dagelijkse leven van deze mensen, de historische verhalen van de streek en de levenswijsheden waarmee ze doordrenkt zijn. Na een lokale lunch, gaat u op pad voor een wandeling naar het Hmong-dorp Ban Tauser. De afgelegen route naar het dorp leidt naar een uitkijkpunt met indrukwekkende 360° panorama. Een bezoek aan het dorp neemt je mee in het verhaal van deze stam en het belang van hun veeteelt. Kort voor valavond bereikt u terug het hotel waar u kan aanschuiven voor het diner. 

Dag 4:
Na een rit van +- 2u komt u aan in Muang Khua, een klein stadje aan de oevers van de Nam Ou-rivier. Eens aangekomen gaat u aan boord van uw privé longtail boot voor een cruise langs de mooiste landschappen van Laos. Onderweg is een korte stop voorzien voor een picknicklunch en enkele bezoeken aan kleine rivierdorpjes waar de warme gastvrijheid je meteen overspoelt en u ongetwijfeld onder de indruk van zijn van hun spitsvondigheid. In de late namiddag bereikt u Nong Khiaw, beroemd om de indrukwekkende kalkstenen waarmee het omringd is. Geprangd tussen de rivier en de massieve rotsformaties, baadt het kleine dorp in gezelligheid en een warme sfeer. Na de check-in in het hotel, raden we u dan ook ten zeerste aan om op ontdekking te trekken in dit charmante dorpje. Of maak gebruik van de spa van het hotel en geniet van een traditionele behandeling.

Dag 5:
Vanuit Nong Khiaw, reist u door naar Luang Prabang en kan u onderweg de Pak Ou Grotten bezoeken. Indien uw reis vandaag eindigt, voorzien we de transfer naar de luchthaven. Laos biedt echter nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Luang Prabang: Stad van de betovering
Luang Prabang fascineert zelfs de meest ervaren reiziger. Hoe de stad ’s ochtends tot leven komt terwijl de monniken zwijgend door de straten vol palmbomen lopen, de prachtige waterwegen en erfgoedlocaties die uitnodigen om ontdekt te worden, de verkoelende avondbries, de uitstekende gastronomie, … Vanuit Nong Khiaw bereikt u Luang Prabang in +- 3u over land. 

Chiang Rai: Bergdorpen & Traditie
Langs de tempels van de drukke stad, ligt een hoek van Thailand bezaaid met excentrieke kunst, levendige bergdorpjes en weelderige bergen. Maak kenneis met de Boheemse menigte in een unieke regio. Leer de lokale inwoners kennen terwijl u geniet van een prachtig uitzicht in een ongeëvenaard landschap. De grenspost in Houay Xay ligt op +- 2u over land vanuit Chiang Rai. 

Vientiane: Stad van de Spiritualiteit
Spiritualiteit staat centraal in het leven van de Laotianen. Aan de hand van deze unieke experience, wordt u ondergedompeld in het diepgewortelde geloof dat de snelheid van het leven bepaald in deze stad. Een intensieve beleving waar de ziel centraal staat, u de stad leert kennen en een inkijk krijgt in het leven van de monniken. Vanuit Luang Prabang bereikt u Vientiane per vlucht in +- 45 minuten. 

Onze hotelsuggesties:

MUANG LA: Muang La Lodge 5*
Gemaakt om te inspireren, genesteld in een idyllisch kader: zo omschrijft dit hotel zichzelf. Een uitstekende service en kleinschalige luxe gaat hier hand in hand met het respect voor de traditie. Een ‘sanctuary’ voor reizigers op zoek naar natuur en culturele schoonheid. 

NONG KHIAW: Mandala Ou Resort 4*
Dit verzorgde bungalowresort ligt hoog aan de oevers van de schilderachtige en rustige Nam Ou-rivier en biedt een spectaculair uitzicht op de zonsondergang over het ongerepte regenwoud, de bergen en de kalkstenen kliffen. De vrijstaande bungalows combineren de traditionele Lao-stijl met modern comfort. 

Houay Xay

Pakbeng

Oudomxay

Muang Khau

Nong Khiaw

Luang Prabang (LPQ) Airport