‘vientiane: stad van de spiritualiteit’

Spiritualiteit staat centraal in het leven van de Laotianen. Aan de hand van deze unieke experience, wordt u ondergedompeld in het diepgewortelde geloof dat de snelheid van het leven bepaald in deze stad. Een intensieve beleving waar de ziel centraal staat, u de stad leert kennen en een inkijk krijgt in het leven van de monniken. 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Vientiane, wordt u verwelkomd en voorzien we meteen een fast lane pass. Onze lokale vertegenwoordiger begeleidt u tot de transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
De dag start vroeg vandaag wanneer u door de gids opgehaald wordt rond 05h15 om deel te nemen aan de traditionele aalmoezen aan de Lao-boeddhistische monniken in de stad. Het traditionele dagelijkse ritueel trekt steeds vele kijklustigen is het moment waarop de stad bij dageraad langzaam ontwaakt. Na het ontbijt trekt u naar de serene Wat Sisaket, één van de mooiste tempels van de hoofdstad en Wat Phra Keo, dat fungeert als religieus museum met een collectie van zowel Laotiaanse als Khmer-kunstwerken. Rond de middag komt u aan in de buurt rond het Koninklijke Paleis, dat met zijn geheel eigen karakter een kijkje geeft in het woelige Frans-koloniale verleden van de stad. In de namiddag keert u terug naar het hotel waar u de tijd heeft om te genieten van de uitstekende faciliteiten. Nood aan ontspanning? De uitstekende spa biedt traditionele behandelingen. Of trek vanavond nog even de stad in op zoek naar de vele eetkraampjes aan de oevers van de Mekong. 

Dag 3:
Het woelige verleden van het land, wordt mooi weergegeven in het COPEeen vereniging die slachtoffers van landmijnen helpt. Een bezoek aan het centrum biedt een inzicht in de geschiedenis van de Amerikaans / Vietnamese oorlog en hoe dit het leven in de stad tot op vandaag beïnvloedt. Vervolgens bezoekt u  het Patuxay monument, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, met haar toegangkelijke dakterras van waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Het laatste bezoek wordt de 16e eeuwse That Luang, de heiligste plek van het land. Had u gisterenavond geen tijd meer om de stad te ontdekken? Dan neemt de gids u in de namiddag op sleeptouw langs de oevers van de rivier waar koele drankjes, heerlijke lokale snacks en unieke souvenirs te vinden zijn. 

Dag 4:
Na het ontbijt, zet u koers naar de Wat Sok Pa Luang, een bostempel die bekend staat om zijn werk in het geëngageerde Boeddhisme. U bezoekt de tuinen van de tempel en ontmoet enkele van de inwonende monniken die uw leraar en gids zullen zijn voor de dag. Na een kennismaking met de kernwaarden van het Boeddhisme, staat de rest van de ochtend in het teken van meditatietraining. Na deze training bezoekt u de traditionele sauna van de tempel en krijgt u de kans een praatje te maken met de Lao-nonnen die het geheel beheren. Ervaar hoe het Boeddhisme niet alleen een eeuwenoude religie is met regionale tradities, maar ook een sociaal geëngageerde pijler van de hedendaagse Laotiaanse samenleving. Eindigen doet de dag met een traditionele offergave om de goden te bedanken voor hun gastvrijheid. 

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we te gepasten tijde de transfer naar de luchthaven. Laos heeft echter nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of voeg extra bezoeken toe in het land zelf, of opteer voor een combinatie van meerdere landen met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Noord-Laos: Ongerept & Panoramisch
Bekend om zijn rijke geschiedenis en jarenlang afgesloten van de buitenwereld door oorlogen en politieke spanningen, opent Laos stap voor stap zijn deuren. De prachtige, ongerepte natuur vol watervallen, regenwouden en rivieren van het Noorden zijn een lust voor het oog. Vanuit Vientiane bereikt u Chiang Rai per vlucht van waar u zal doorreizen.

Chiang Rai: Bergdorpen & Traditie
Langs de tempels van de drukke stad, ligt een hoek van Thailand bezaaid met excentrieke kunst, levendige bergdorpjes en weelderige bergen. Maak kennis met de Boheemse menigte in een unieke regio. Leer de lokale inwoners kennen terwijl u geniet van een prachtig uitzicht in een ongeëvenaard landschap. Vanuit Vientiane bereikt u Chiang Rai per vlucht.

Luang Prabang: Stad van de Betovering
Luang Prabang fascineert zelfs de meest ervaren reiziger. Hoe de stad ’s ochtends tot leven komt terwijl de monniken zwijgend door de straten vol palmbomen lopen, de prachtige waterwegen en erfgoedlocaties die uitnodigen om ontdekt te worden, de verkoelende avondbries, de uitstekende gastronomie… Een stad als geen ander! Per vlucht bereikt u Luang Prabang in +- 45 min. 

Onze hotelsuggesties:

La Seine Hotel by Burasari: 5*
Geïnspireerd door de liefde voor heerlijke wijnen, de Parijse art de vivre en de warmte en schoonheid van de Lao-cultuur, geeft dit kleinschalige hotel perfect de geschiedenis en duurzame, romantische charme van de stad weer. Het oog voor detail en de handgemaakte details zorgen voor een rustgevend geheel. Op ca. 10 minuten van de luchthaven. 

Le Thatluang D’Or: 4*
Midden in een rustige week van het oude stadsdeel, presenteert dit Frans koloniale paleis zich als een moderne combinatie van kleinschalige luxe met traditionele elementen. Het bekroonde architecturale meesterwerk bomvol chique koloniale meubels en traditionele kunstwerken is ideaal gelegen om de stad te ontdekken. Op ca. 10 minuten van de luchthaven.