‘luang prabang: stad van de betovering’

Luang Prabang fascineert zelfs de meest ervaren reiziger. Hoe de stad ’s ochtends tot leven komt terwijl de monniken zwijgend door de straten vol palmbomen lopen, de prachtige waterwegen en erfgoedlocaties die uitnodigen om ontdekt te worden, de verkoelende avondbries, de uitstekende gastronomie… Een stad als geen ander, die fascineert en elke keer opnieuw betovert. 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Luang Prabang, wordt u verwelkomd en voorzien we meteen een fast lane pass. Onze lokale vertegenwoordiger begeleidt u tot de transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
Om u rustig te laten ontwaken na de lange reis, nemen we u vandaag op pad over de machtige Mekong rivier en gaat u aan boord van uw privécruise. De Mekong speelt een ontzettend belangrijke rol in het leven van alle Laotianen. Vaak is het de enige transport- en handelsroute en de rivier ligt dan ook bezaaid met vissersdorpjes aan de oevers. Rond de middag komt u aan bij de indrukwekkende Pak Ou Caves. Deze uit de kalkstenen kliffen uitgehouwen grotten bevatten duizenden goudgelakte Boeddhabeelden en zijn dan ook een unieke plek. Via de rivier keert u in de loop van de namiddag terug naar Luang Prabang. Onderweg voorzien we nog enkele stops aan de vissersdorpen die u deze ochtend op de oevers zag liggen. Samen met de gids ontdekt u hoe belangrijk de rivier is voor de lokale inwoners en hoe het dagelijkse leven er uit ziet voor hen. ’s Avonds wordt u verwacht in het uitstekende L’Elephant, één van de beste restaurants van de stad.

Dag 3:
Na gisteren de natuur van de regio te hebben ontdekt, neemt de gids u vandaag op sleeptouw om de cultuur te ontdekken. Het voormalige koninklijke paleis, is vandaag het Nationale Museum waar de vaak woelige geschiedenis van het land het thema van de tentoonstelling is. Lang afgesloten van de buitenwereld wegens vele oorlogen, is Laos nog steeds één van de best bewaarde geheimen van Azië. Via de Wat Mai, de tempel die bekend staat om zijn gouden bas-reliëf, bereikt u de Wat Sensoukarahm met zijn prachtige oogverblindende gouden façade. Met een laatste bezoek aan Xieng Thong, de meest bekende tempel van de stad en de plaats waar de inwoners van de stad samenkomen. In de late namiddag sluit deze dag af met het Royal Ballet Theatre. Het ballet werkt aan het behoud van het rijke culturele erfgoed met prachtige uitvoeringen waaronder vele scènes uit de Lao-Ramayana en de traditionele volksdansen. 

Dag 4:
Voor zij die vroeg uit de veren zijn, start de dag met een uniek dageraadbezoek om de monniken aalmoezen te zien verzamelen. Na het ontbijt bezoekt u de Wat Visoun, de heiligste tempel van de stad en de Wat Aham & Wat That, waar de as van koning Sisavong Vong in de centrale stoepa wordt bewaard. Na de lunch neemt de gids u mee naar de Kuang Si watervallen waar u even kan verfrissen in de turquoise zwembaden. Op de weg terug naar de stad stopt u nog even aan het ‘Free the Bears’ heiligdom waar geredde beren opgevangen worden en het Kuang Si Butterfly Park, waar honderden van de inheemse vlinders van het land leven. 

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven. Laos heeft echter nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of voeg extra bezoeken toe in het land zelf, of opteer voor een combinatie van meerdere landen met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Noord-Laos: Ongerept & Panoramisch
Bekend om zijn rijke geschiedenis en jarenlang afgesloten van de buitenwereld door oorlogen en politieke spanningen, opent Laos stap voor stap zijn deuren. De prachtige, ongerepte natuur vol watervallen, regenwouden en rivieren van het Noorden zijn een lust voor het oog. Vanuit Luang Prabang bereikt u Chiang Rai in +- 1u15 per vlucht van waar u zal doorreizen.

Chiang Rai: Bergdorpen & Traditie
Langs de tempels van de drukke stad, ligt een hoek van Thailand bezaaid met excentrieke kunst, levendige bergdorpjes en weelderige bergen. Maak kenneis met de Boheemse menigte in een unieke regio. Leer de lokale inwoners kennen terwijl u geniet van een prachtig uitzicht in een ongeëvenaard landschap. Vanuit Luang Prabang bereikt u Chiang Rai per vlucht in +- 1u15. 

Vientiane: Stad van de Spiritualiteit
Spiritualiteit staat centraal in het leven van de Laotianen. Aan de hand van deze unieke experience, wordt u ondergedompeld in het diepgewortelde geloof dat de snelheid van het leven bepaald in deze stad. Een intensieve beleving waar de ziel centraal staat, u de stad leert kennen en een inkijk krijgt in het leven van de monniken. Per vlucht bereikt u Vientiane in +- 45 minuten. 

Onze hotelsuggesties:

Rosewood Luang Prabang: 5*
Verborgen in de weelderige groene jungle die de historische koninklijke nederzetting Luang Prabang omringt, is dit schitterende hideaway hotel geïnspireerd op de Frans-Lao-architectuur waarvoor de stad bekend is en weerspiegelt het de invloeden van de oude tempels. Het hotel lijkt afgelegen maar is slechts 10 minuten verwijderd van het oude centrum (gratis vervoer van het hotel). Op ca. 25 minuten van de luchthaven.

Amantaka: 6*
Sereen hotel vlak bij het hart van Luang Prabang in de schaduw van de glinsterende tempel op de Phousi heuvel. Dit voormalige Frans-koloniaal administratief gebouw ligt midden een verzorgde tuin met palmen en mangobomen. Het is de perfecte basis voor het verkennen van de rijke historische bezienswaardigheden van meer dan 30 tempels en het voormalige koninklijke paleis. Op ca. 10 minuten van de luchthaven.