’saigon: stad van foodies’

Ho Chi Minh City, een wereldstad vol van attracties en levendigheid, een mix tussen jong en oud, met prachtig bewaard gebleven koloniale structuren gecombineerd met moderne flatgebouwen. Net zoals Parijs werd de stad onderverdeeld in districten, elk met zijn eigen profiel en ongeëvenaarde stijl. Naast de indrukwekkende pagodes en tempels, is het ook een verdoken paradijs voor zij die houden van de lokale keuken. Ontdek aan de hand van onderstaand beleveningscircuit de eigenheid van deze unieke stad!

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh City, wordt u verwelkomd en kan u meteen genieten van de ‘Fast Track’ service. We voorzien de privétransfer naar het hotel, waar u meteen kan aanschuiven voor het diner.

Dag 2:
Na een verkwikkende nacht, wordt u vandaag al vroeg opgehaald en nemen we u mee in de bedrijvigheid van de Binh Tay Market. In het hartje van het Cholon district, is deze markt nog steeds één van de levensaders van de stad. Geniet van een deugddoend ontbijt en laat de gids u wegwijs maken in de Vietnamese keuken. Na dit ontbijt nemen we u mee de stad in voor een tocht langs de historische hoogtepunten van de stad. Zo staan er onder andere bezoeken aan de Reunification Hall, het Central Post Office en het zeer indrukwekkende War Remnants Museum op het programma. Jullie maken vandaag van dichtbij kennis met het oorlogsverleden van Vietnam. Voor het diner hebben we een tafeltje voorzien in het uitstekende restaurant van uw hotel.

Dag 3:
’s Ochtends wordt u opgehaald voor een 4 uur durende rit die u ‘right in the action’ zal meenemen. Achterop een vespa wordt u door een ervaren gids dwars door de stad gereden. Het grote voordeel van op deze manier de stad te ontdekken? Het geeft ontzettend veel mogelijkheden om de ‘back alleys & side streets’ te ontdekken. Afsluiten doen we deze tour met een fantastische ‘Dim Sum Lunch’. Chinatown Saigon is één van de meest levendige plaatsen van Ho Chi Minh City en de locals zakken zelf af naar dit deel van de stad voor hun lunch. Probeer ook zeker de lokale specialiteiten!

Dag 4:
Na deze twee dagen vol actie en ontdekking, trekken we vandaag de kaart van de ontspanning. Na een rustige ochtend wordt u kort voor de middag opgehaald door de gids die u zal meenemen naar een kleinschalig lokaal restaurant. Hier kan u zelf de armen uit de mouwen steken en wordt u door een lokale chef begeleid om de geheimen van de Vietnamese keuken onder de knie te krijgen. Elke kookles start met het leren kennen van de ingrediënten, stap één wordt dan ook de lokale kleine markt waar u onder leiding van de chef op pad gaat. De afsluiter van deze mini trip Ho Chi Minh City is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt! Voor deze laatste avond, hebben we voor het diner een tafeltje gereserveerd in het 360 Air Restaurant. Een ideale afsluiter op één van de allermooiste locaties van de stad. Met een adembenemend zicht over de stad, is het gegarandeerd de perfecte afsluiter van dit mini foodie avontuur.

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven. Vietnam biedt nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Zuid Vietnam: Mysterieus & Kleurrijk
De machtige Mekong vormt het decor van deze experience. Het Zuiden van het land is een ideaal deel van uw rondreis, boordevol kleur, bruisende waterwegen, drijvende markten, heerlijk tropisch fruit en weelderige boomgaarden. Aan boord van uw eigen privé sampan ontdekt u het leven op en rond de rivier in deze authentieke experience. Vanuit Saigon bereikt u Chau Doc in +- 5u.

Centraal Vietnam: Keizerlijk & Betoverend
Het centrale deel van Vietnam wordt gekenmerkt door een rijk cultureel erfgoed, prachtige stranden en een indrukwekkende natuur. Met steden en trekpleisters al Da Nang, het pittoreske Hoi An en de oude keizerlijke stad Hue is het een gevarieerde regio die niet mag ontbreken op uw rondreis. Vanuit Saigon bereikt u Hue / Da Nang per vlucht in +- 1u30 van waar u zal doorreizen. 

Hanoi: Stad van Traditie:
Hanoi is het oude en nieuwe Vietnam verpakt in één complete mix waar het leven zich 24/7 afspeelt. Deze unieke stad boordevol traditie en Frans koloniale invloeden herbergt prachtige bezienswaardigheden, een georchestreerde chaos en een ongeëvenaard profiel. Het ‘Parijs van de Oriënt’ is meer dan een bezoek waard is! Vanuit Saigon bereikt u Hanoi per vlucht in +- 2u15.

Onze hotelsuggesties:

The Reverie Saigon: 6*
Gelegen op de bovenste verdiepingen van Times Square Building, geniet het hotel niet enkel van een ijzersterke reputatie, maar ook van een uitermate bevoorrechte ligging. Met een service van wereldklasse en een uniek Italiaans design is het enige lid van ‘Leading Hotels of the World’ in Vietnam een onvergelijkbaar perspectief op deze snel ontwikkelende stad. De bevoorrechte ligging in District 1 maakt het tot een ideale uitvalsbasis. Op ca. 25 minuten van de luchthaven. 

MIA Saigon: 5*
Dit stedelijke en intiem toevluchtsoord bevat een moeiteloze combinatie van stijl, luxe en ruimte. Genesteld aan de oevers van het trendy District 2, bekend om zijn levendige kunstscene, uitstekende restaurants en modieuze winkels, is het een modern adres voor zij die houden van kleinschalige luxe. Op slechts enkele minuten van het dynamische centrum, voelt de drukte van de stad hier heel veraf. Op ca. 25 minuten van de luchthaven.