’hanoi: stad van traditie’

Hanoi is het oude en nieuwe Vietnam verpakt in één complete mix waar het leven zich 24/7 afspeelt. Deze unieke stad boordevol traditie en Frans koloniale invloeden herbergt prachtige bezienswaardigheden, een georchestreerde chaos en een ongeëvenaard profiel. Ovverweldigend op het eerste zicht, maar zo vol charme dat het ‘Parijs van de Oriënt’ meer dan een bezoek waard is!

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Hanoi, wordt u verwelkomd en kan u meteen genieten van de ‘Fast Track’ service. We voorzien de privétransfer naar het hotel, waar u meteen kan aanschuiven voor het diner.

Dag 2: 
Geen betere manier om de traditie te leren kennen dan het historische kader te ontdekken. De gids neemt u op sleeptouw naar één van de meest gefotografeerde plaatsen van Ha Noi: Ho Chi Minh’s Mausoleum en de One-Pilar Pagode.  Een van de bekendste en meest indrukwekkende tempels in deze prachtige stad is de oude ‘Temple of Literature’. Dit prachtige gebouw dateert uit de vroege 11e eeuw en is overigens de oude universiteit van de stad geweest. Wat je meteen merkt is dat dit niet enkel voor toeristen een belangrijke plaats is. Je wandelt er tussen de Vietnamese studenten die stuk voor stuk afstuderen. Een geslaagde Vietnamese student neemt steeds een foto in deze universiteit voor het nageslacht, poseren doen ze met plezier! Om de eerste indruk van de stad te volmaken, wordt de namiddag afgesloten met een uurtje per cyclo pousse langs de ’36 streets’ van het oude district, bezaaid met gezeligge winkeltjes in de smalle straten. Een unieke kijk op het echte leven in Hanoi.

Dag 3:
Geen traditie bekender in Hanoi dan het ‘Water Puppet Theatre’. Deze eeuwenoude traditie stamt uit de tijd wanneer de rijstvelden overstroomden en de dorpelingen deze vorm van entertainment bedachten. Sinds 1969 werd het beroemde Thang Long Theatre opgericht waar de unieke kunstvorm in het centrum van de stad getoond wordt aan het grote publiek. We kiezen echter voor een alternatieve optie, niet het grote theater, maar een unieke blik achter de schermen. De gids neemt u mee naar het atelier van Phan Thanh Liem, die al jaren de poppen van het theater maakt. De workshop en de kleine voorstellingen geven u een beeld van hoe de kunstvorm ontstond, groeide en vandaag nog steeds duizenden mensen aanspreekt.

Dag 4:
Na een kort bezoek aan de Ngoc Son Pagode, een 13e eeuwse memorial voor een moedige militaire leider en een wandeling over de Rising Sun Bridge, neemt de gids jullie op sleeptouw voor een indrukwekkend bezoek aan de Hoa Lo Prison. Om de ziel van de stad te vatten, werd dit unieke museum opengesteld voor bezoekers en bevat het een inkijk in de lijdensweg van de Vietnamese revolutionairen onder Frans bewind in de vroege 20e eeuw. Om deze indrukken een plaats te geven, neemt de gids jullie in de namiddag op sleeptouw voor een wandeling rond het Hoan Kiem Lake , het kloppende hart van de stad. Geniet van de levendigheid, het drukke verkeer, de chaos en de unieke sfeer van deze plek. Keer ook vanavond zeker even terug op eigen initiatief, het meer komt tot leven in de late uurtjes. Sluit gerust aan bij één van de vele Tai Chi workshops!

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven. Vietnam biedt nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Noord Vietnam: Natuupracht & Wereldwonderen
Ongerepte natuur, zo onbeschrijfelijk mooi dat enkel de term ‘wereldwonder’ voldoet. Filmische landschappen, krijtrotsen en de sterrenhemel als decor voor een ontdekking langs de mooiste locaties van het noorden. Kortom, een met natuurpracht overladen experience die garant staat voor een overweldigende en blijvende indruk. Vanuit Hanoi bereikt u Ninh Binh in +- 1u30, Ha Long Bay ligt via de nieuwe snelweg op +- 2u30.

Noord Vietnam: Stammen & Markten:
Vietnam, het land bij uitstek waar traditie en respect voor de natuur hand in hand gaan. Het noorden van het land leent zich uitstekend tot het ontdekken van die traditie, het diepgewortelde respect waarmee de lokale bevolking omgaat met haar voorraadbron: moeder aarde. De indrukwekkende landschappen van de Muong Hoa vallei, het betoverende Sapa en de eindeloze rijstvelden zijn het kader van deze unieke experience. Vanuit Hanoi bereikt u Sapa in +- 5u.

Centraal Vietnam: Keizerlijk & Betoverend
Het centrale deel van Vietnam wordt gekenmerkt door een rijk cultureel erfgoed, prachtige stranden en een indrukwekkende natuur. Met steden en trekpleisters al Da Nang, het pittoreske Hoi An en de oude keizerlijke stad Hue is het een gevarieerde regio die niet mag ontbreken op uw rondreis. Vanuit Hanoi bereikt u per vlucht Hue of Da Nang op na +-1u10 vluchttijd van waar u zal doorreizen naar de start van deze experience.

Onze hotelsuggesties:

Sofitel Legend Metropole: 5*
Dit bekroonde neoklassieke luxehotel in koloniale stijl geniet van een bevoorrechte ligging in het hart van de oude stad. Daterende uit 1901, is het gebrouw rijk aan prachtige details en invloeden uit die tijd en gaat het prat op zijn rijke geschiedenis. Een mix van moderne luxe en traditie. Op ca. 5 minuten wandelafstand van Hoan Kiem Lake en het prachtige Opera House, is het een ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Op ca. 45 minuten van de luchthaven. 

Apricot Hotel: 5*
Meteen aan de overs an het Hoan Kiem Lake, is het Apricot hotel ontworpen om je te vervoeren tussen het rijke glamoureuze verleden van Hanoi en het moderne en trendy heden. Geïnspireerd op de rijke klassieke Franse architectuur en de traditionele Vietnamese kunst, is het een ‘home away from home’ in de Vietnamese hoofdstad. Unieke ligging meteen aan het meer en op wandelafstand van het Thang Long Theatre. Op ca. 45 minuten van de luchthaven.