’centraal vietnam: keizerlijk & betoverend’

Het centrale deel van Vietnam wordt gekenmerkt door een rijk cultureel erfgoed, prachtige stranden en een indrukwekkende natuur. Met steden en trekpleisters al Da Nang, het pittoreske Hoi An en de oude keizerlijke stad Hue is het een gevarieerde regio die niet mag ontbreken op uw rondreis. De rijke historie van de keizerlijke Nguyen dynastie betovert elke bezoeker!  

Dag 1:
Uw experience start meteen wanneer de gids u verwelkomt op de luchthaven van Da Nang en u meteen op sleeptouw neemt naar het Cham Museum. Deze oude, maar voor die tijd enorm geavanceerde beschaving had een rijke invloed op de omgeving en zal u meteen een blik geven op het unieke karakter van deze regio. Verscholen in de Marble Mountains vindt u enkele van de mooiste tempels uit de regio, elk met prachtig uitzicht. In de late namiddag bereikt u Hoi An waar u de rest van de dag vrij bent.

Dag 2:
Hoi An en zijn unieke karakter vormen tot op vandaag één van de meest betoverende plekjes van het land. U bezoekt in het aangename stadscentrum de Chinese congreshallen, de Japanse brug, Tan Ky House en de overdekte markt terwijl u voorbij de prachtige oude huizen en overdekte bruggen wandelt. In de namiddag neemt de gids u op sleeptouw voor een fietstocht door de vele lokale dorpjes en eindigt de dag in stijl! Centraal Vietnam beschikt over enkele van de mooiste stranden van het ganse land en met een drankje in de hand laten we u genieten van de mooie zonsondergang. 

Dag 3:
Vanuit Hoi An zet u vandaag koers naar de adembenemde Hai Van Pass. Deze spectaculaire bergpas slingert u tot ver boven de wolken en eens u er aan de andere kant opnieuw onder duikt, ligt het strand van Lang Co uitnodigend te glinsteren. Eens aangekomen in Hue bezoekt u met de fids die indrukwekkende Citadel & the Forbidden Purple City. Deze absolute meesterwerken uit de tijd van de Nguyen dynastie weerspiegelen de toenmalige grootsheid van de regio en de voormalige keizerlijke hoofdstad. Eens de koelte van de avond gevallen is, neemt u plaats in een trage cyclo voor een verassende foodie-avond! De cyclo brengt u naar het hart van de oude stad waar u de gezellige bars en levendige eetkraampjes waar u de geheimen van de lokale keuken kan ontdekken.

Dag 4:
Na het ontbijt neemt u plaats in uw privéboot voor een tocht over de romantische Perfume River op weg naar het platteland. Als oude hoofdstad zijnde, is Hue omgeven door de oude graven uit een rijk keizersverleden en net die graven zijn de focus van deze dag. De charmante Thien Mu Pagoda met mooi uitzicht over de rivier staat vandaag symbool voor het boeddhisme in Centraal Vietnam. Via de graven van koningen Tu Duc, Minh Mang & Khai Dinh, het ene nog indrukwekkender als het andere bereikt u in de late namiddag opnieuw de stad. Na een korte wandeltocht in de avond langs de groene velden bereikt u uw gastvrouw voor de avond waar u samen het diner zal voorbereiden en in een relaxte familiesfeer de avond zal doorbrengen. 

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven van Hue. Vietnam biedt nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Hanoi: Stad van traditie:
Vanuit Hue bereikt u met een korte vlucht van een uurtje reeds Hanoi. Hanoi is het oude en nieuwe Vietnam verpakt in één complete mix waar het leven zich 24/7 afspeelt. Deze unieke stad boordevol traditie en Frans koloniale invloeden herbergt prachtige bezienswaardigheden, een georchestreerde chaos en een ongeëvenaard profiel. Overweldigend op het eerste zicht, maar zo vol charme dat het ‘Parijs van de Oriënt’ meer dan een bezoek waard is!

Saigon: Stad van foodies:
Ho Chi Minh City, een wereldstad vol van attracties en levendigheid, een mix tussen jong en oud, met prachtig bewaard gebleven koloniale structuren gecombineerd met moderne flatgebouwen. Naast de indrukwekkende pagodes en tempels, is het ook een verdoken paradijs voor zij die houden van de lokale keuken. Ontdek aan de hand van onderstaand beleveningscircuit de eigenheid van deze unieke stad! Vanuit Hue bereikt u Saigon per vlucht in 1u30.

Zuid Vietnam: Mysterieus & Kleurrijk:
De machtige Mekong vormt het decor van deze experience. Het Zuiden van het land is een ideaal deel van uw rondreis, boordevol kleur, bruisende waterwegen, drijvende markten, heerlijk tropisch fruit en weelderige boomgaarden. Aan boord van uw eigen privé sampan ontdekt u het leven op en rond de rivier in deze authentieke experience. Vanuit Hue bereikt u Saigon per vlucht in 1u30 van waar u doorreist naar de Mekong Delta.

Onze hotelsuggesties:

HOI AN: Four Seasons Resort the Nam Hai: 6*
Exclusief resort aan een prachtig kilometers lang zandstrand met ruime villa’s met uitzicht over de kobaltblauwe Zuid-Chinese Zee. De Feng Shui elementen water en wind bepalen de hele sfeer van dit sublieme resort. Ideaal voor een bezoek aan historisch Hoi An, op de werelderfgoedlijst van Unesco. Luchthaven van Danang op 30 minuten.

HUE: La Residence Hue: 5*
Ondergebracht ik een klassieke koloniale villa is dit historische hotel prachtig gelegen aan de oevers van de schilderachtige Perfume River. De ruime, verzorgde kamers, het uitstekende restaurant en het mooie art-deco kader in combinatie met het uitzicht over de stad en rivier maken het tot één van de meest gerenommeerde adresjes van de stad.

Da Nang

Marble Mountains

Hoi An

Hai Van Pass

Lang Co

Hue