’zuid vietnam: mysterieus & kleurrijk’

De machtige Mekong vormt het decor van deze experience. Het Zuiden van het land is een ideaal deel van uw rondreis, boordevol kleur, bruisende waterwegen, drijvende markten, heerlijk tropisch fruit en weelderige boomgaarden. Aan boord van uw eigen privé sampan ontdekt u het leven op en rond de rivier in deze authentieke experience.  

Dag 1:
Uw route start vanuit Saigon wanneer de transfer u ophaalt en koers zet naar Chau Doc waar u vanavond zal overnachten. In de late namiddag bereikt u het hotel waar u kan genieten van het diner en de bijhorende prachtige zonsondergang!   

Dag 2:
Na het ontbijt brengt uw kapitein u naar uw eigen privé sampan, een traditionele houten boot die voor u klaar ligt om de rivier te ontdekken. Deze ochtend zet u koers naar de drijvende viskwekerij en het traditionele weefdorp van de Cham. Eens aan land, staat een stevige wandeltocht naar de top van de Sam Mountain op het programma waar u kan genieten van een prachtig panoramisch zicht over de regio, mits goed weer kan u zelfs tot in Cambodja kijken. Na een kort bezoek aan de mooie Lady Xu Temple gaat u terug aan boord van de sampan en vaart u richting Can Tho waar u vanavond zal overnachten. Onderweg voorzien we stops aan het vogelreservaat van Bang Lang met een enorme variatie aan tropische vogels, het wierookstokdorp waar u de productie van dit product van dichtbij kan volgen alvorens afsluitend de krokodillenboerderij te bezoeken waar de oudere dieren opgevangen en verzorgd worden. 

Dag 3:
Vanochtend wordt u al vroeg opgehaald door de gids en zet u koers richting de indrukwekkende drijvende markt van Cai Rang.  Alles wordt hier verhandeld van op het water! Volgeladen boten vol lokale verse producten leggen zich voor anker in het midden van de rivier. De enige manier om tot bij hen te raken is zo dicht mogelijk naast hen varen. Probeer zeker het vele tropische fruit! Vervolgens zet u koers naar Phung Hiep waar de zeven zijrivieren van de Mekong samenkomen en de lokale bevolking letterlijk boven het water woont. De waterkant werd volgebouwd met kleine huisjes vol zwevende terrassen, een spectaculair zicht! Vervolgens vaart u verder naar Soc Trang, waar u de Buu Son Tu oftewel de ‘Clay en Pagoda’ bezoekt. Veruit één van de meest bekende pagodes van het land met duizenden prachtige traditionele beelden in klei. 

Dag 4:
Na de machtige rivier ontdekt te hebben in al zijn geuren, kleuren en unieke karakter, haalt de gids u op en trekt u naar Vinh Long waar u aan boord gaat van de privéboot voor een cruise langs het doolfhof van waterwegen en kleine kanalen. Tussen de bonsai bomen in een lokale kwekerij is de lunch voorzien alvorens u de verschillende dorpen langs de rivier bezoekt die elk een ambacht zich eigen maakten. Tegen valavond bereikt u u een lokale familie waar u samen met uw gastvrouw het diner zal voorbereiden, Het huis van uw gastfamilie bevindt zich zwevend boven het water waardoor u een onvergetelijke indruk van het Zuid Vietnamese leven krijgt. 

Dag 5:
Vanuit Vinh Long voorzien we de transfer naar Saigon waar u in uw stadshotel kan incheken. Indien uw reis hier eindigt, voorzien we de transfer naar de luchthaven. Vietnam biedt nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Saigon: Stad van foodies:
Ho Chi Minh City, een wereldstad vol van attracties en levendigheid, een mix tussen jong en oud, met prachtig bewaard gebleven koloniale structuren gecombineerd met moderne flatgebouwen. Naast de indrukwekkende pagodes en tempels, is het ook een verdoken paradijs voor zij die houden van de lokale keuken. Ontdek aan de hand van onderstaand beleveningscircuit de eigenheid van deze unieke stad! Vanuit Vinh Long bent u op 2u30 in Saigon. 

Centraal Vietnam: Keizerlijk & Betoverend:
Het centrale deel van Vietnam wordt gekenmerkt door een rijk cultureel erfgoed, prachtige stranden en een indrukwekkende natuur. Met steden en trekpleisters al Da Nang, het pittoreske Hoi An en de oude keizerlijke stad Hue is het een gevarieerde regio die niet mag ontbreken op uw rondreis. De rijke historie van de keizerlijke Nguyen dynastie betovert elke bezoeker! Vanuit Saigon bereikt u Hue of Da Nang per vlucht in 1u30.

Noord Vietnam: Natuurpracht & Wereldwonderen:
Ongerepte natuur, zo onbeschrijfelijk mooi dat enkel de term ‘wereldwonder’ voldoet. Filmische landschappen, krijtrotsen en de sterrenhemel als decor voor een ontdekking langs de mooiste locaties van het noorden. Kortom, een met natuurpracht overladen experience die garant staat voor een overweldigende en blijvende indruk. Vanuit Saigon bereikt u Hanoi per vlucht in 2u, van waar u zal doorreizen naar Ninh Binh & Ha Long Bay 

Onze hotelsuggesties:

CHAU DOC: Victoria Chau Doc 4*
Dit koloniale hotel meteen aan de oevers van de Bassac rivier biedt naast een koloniale stijl ook een fijn uitzicht op de beroemde drijvende markten en de floating fish farms. Met zijn elegante inrichting, ruime kamers en aangenaam restaurant is het de ideale tussenstop tijdens uw ontdekking van de Mekong. 

CAN THO: Victoria Resort: 4*
Dit resort aan de oevers van de Hau rivier is een comfortabele mix van een koloniaal interieur en een rustige ligging net buiten het centrum van de stad. Omgeven door tuinen vol exotische planten en met een aangenaam buitenzwembad en een verzorgde spa, is het het ideale adres om de Mekong Delta te ontdekken.

Saigon

Chau Doc

Can Tho

Bang Lang

Cai Rang

Phung Hiep

Soc Trang

Vinh Long