’noord vietnam: natuurpracht & wereldwonderen’

Ongerepte natuur, zo onbeschrijfelijk mooi dat enkel de term ‘wereldwonder’ voldoet. Filmische landschappen, krijtrotsen en de sterrenhemel als decor voor een ontdekking langs de mooiste locaties van het noorden. Kortom, een met natuurpracht overladen experience die garant staat voor een overweldigende en blijvende indruk.  

Dag 1:
Uw experience start meteen wanneer de gids u ophaalt in Hanoi voor de rit naar Ninh Binh. Onderweg bezoekt u twee prachtige tempels van Hoa Lu, daterende uit de 11e eeuw en opgedragen aan de oude koningen Dinh & Le, omgeven door de prachtige tuinen vol hibiscus en kleine waterpartijen met levensgrote lotusbloemen. In de late namiddag bereikt u de Van Long lagune waar u per lokaal bootje wordt rondgevaren in één van de mooiste nationale parken van het land en tevens de plek waar de laatste King Kong film werd opgenomen. Een relaxte tocht door een indrukwekkend landschap. 

Dag 2:
Bekend als ‘Halong on Land’ is Tam Coc en de regio erond het decor van uw ontdekking per fiets van deze voormiddag. De hele regio bestaat uit kalksteengrotten en historische locaties die verband houden met het Vu Lam-paleis van de Tran-dynastie. Met verschillende stops onderweg ontdekt u de vele kleine dorpjes die als een slinger aan het water liggen. Aan boord van een kleine sampan wordt u vervolgens door het Thung Nham vogelreservaat gevaren. De laatste stop voor vandaag is de Hang But, een 500m lange Boeddhistische grot met een magisch uitzicht op de stalactieten en stalagmieten. 

Dag 3:
Vanuit Ninh Binh zet de gids koers naar Ha Long Bay waar u aan boord gaat van uw schip voor de komende nacht. De Vietnamese gastvrijheid en traditie vraagt dan ook dat dit gebeurt met een welkomstdrankje en smakelijke lunch zodra u de kade verlaat en door de prachtige kalksteenformaties van de baai vaart. Bekend als één van de grote trekpleisters van Vietnam en deel van de werelderfgoedlijst van UNESCO, is de baai een absolute ‘must see’. De namiddag brengt een eerste ontdekking van de baai mee! Per lokale roeiboot of kajak gaat u op pad naar het vissersdorp Vung Vieng om het dagelijkse leven van de inwoners te ontdekken. Eens de avond valt, wordt u aan boord uitgenodigd voor een smakelijke avondcocktail en bijpassend diner onder de sterrenhemel.

Dag 4:
Voor zij die vandaag vroeg uit de veren zijn, is er een sessie Tai Chi voorzien op het zonnedek in het vroege ochtendlicht. Eens het ontbijt geserveerd wordt, kan u rustig ontwaken op het terras van uw kajuit terwijl u geniet van een spectaculair uitzicht. Vandaag staat er een verdere ontdekking van de baai op het programma, zo zijn onder andere Cong Dam met zijn kristalheldere zandstranden en enkele kleinere eilanden rond Cong Dam meer dan het ontdekken waard. De namiddag staat helemaal in het teken van de ontspanning! Geniet van de faciliteiten aan boord, trek erop uit per kajak, zwem in de baai of ontspan op één van de prachtige stranden. Tegen de avond wordt u opnieuw aan boord verwacht en is er een traditioneel Vietnamees diner voorzien. 

Dag 5:
Kort voor de middag veert u opnieuw aan en voorzien we de transfer naar Hanoi waar u in uw stadshotel kan incheken. Indien uw reis hier eindigt, voorzien we de transfer naar de luchthaven. Vietnam biedt nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Hanoi: Stad van Traditie
Hanoi is het oude en nieuwe Vietnam verpakt in één complete mix waar het leven zich 24/7 afspeelt. Deze unieke stad boordevol traditie en Frans koloniale invloeden herbergt prachtige bezienswaardigheden, een georchestreerde chaos en een ongeëvenaard profiel. Ovverweldigend op het eerste zicht, maar zo vol charme dat het ‘Parijs van de Oriënt’ meer dan een bezoek waard is! U bereikt Hanoi op +- 2u30 vanuit Ha Long Bay.

Noord Vietnam: Stammen & Markten:
Vietnam, het land bij uitstek waar traditie en respect voor de natuur hand in hand gaan. Het noorden van het land leent zich uitstekend tot het ontdekken van die traditie, het diepgewortelde respect waarmee de lokale bevolking omgaat met haar voorraadbron: moeder aarde. De indrukwekkende landschappen van de Muong Hoa vallei, het betoverende Sapa en de eindeloze rijstveldenvormen deze unieke experience. U bereikt Sapa op +- 7u vanuit Ha Long. 

Centraal Vietnam: Keizerlijk & Betoverend
Het centrale deel van Vietnam wordt gekenmerkt door een rijk cultureel erfgoed, prachtige stranden en een indrukwekkende natuur. Met steden en trekpleisters al Da Nang, het pittoreske Hoi An en de oude keizerlijke stad Hue is het een gevarieerde regio die niet mag ontbreken op uw rondreis. De rijke historie van de keizerlijke Nguyen dynastie betovert elke bezoeker!  Vanuit Ha Long (Van Don Airport) bereikt u per vlucht Hue / Da Nang / Hoi An in +- 1u30.

Onze hotelsuggesties:

NINH BINH: Emeralda Resort 4*
Dit ruime resort op een prachtige locatie tussen de bergen van Ninh Binh, beschikt niet enkel over verschillende zwembaden, maar ook over meerdere uitstekende restaurants, een verzorgde spa en aangename wijnbar. Een plek waar genieten met de ganse familie centraal staat en de traditionele gastvrijheid hoogt in het vaandel wordt gedragen. Een ideale tussenstop voor een ontdekking van het noorden.

HA LONG BAY: Ginger Cruise – Heritage Line 4*
Dit nieuwste schip van de Heritage Line met maar 12 luxueuze lichte suites, elk met ruim balkon drukt haar elegantie uit met warme houten vloeren, marmeren badkamers en een geslaagde combinatie van modern design en traditie. De uitstekende spa, prachtig zonneterras en het verfrissende restaurant worden aan boord samengevoegd met een eigen zwembad, uniek in de baai!

Hanoi

Ninh Binh

Van Long

Tam Coc

Ha Long Bay