’noord vietnam: stammen & markten’

Vietnam, het land bij uitstek waar traditie en respect voor de natuur hand in hand gaan. Het noorden van het land leent zich uitstekend tot het ontdekken van die traditie, het diepgewortelde respect waarmee de lokale bevolking omgaat met haar voorraadbron: moeder aarde. De indrukwekkende landschappen van de Muong Hoa vallei, het betoverende Sapa en de eindeloze rijstvelden zijn het kader van deze unieke experience. 

Dag 1:
Uw experience start meteen wanneer de gids u ophaalt in Hanoi voor de rit naar het bergdorp Bac Ha in het verre noorden van Vietnam. Deze prachtige rit door het  adembenemende noorden van het land, wordt afgewisseld met enkele korte stops aan lokale roadside markten waar u ook meteen voor de lunch zal kunnen opteren. In de late namiddag komt u aan in Sapa waar u de rest van de dag vrij bent.

Dag 2:
Na een smakelijk ontbijt zet u koers naar de authentieke lokale markt in Can Cau, de thuisbasis van de Hmong bergstammen. De zeer kleurrijke Hmong komen hier samen uit de verschillende bergdorpen om hun verse producten uit te wisselen. Lokale boerderijproducten, Tho Cam (de traditionele kleding), dieren, groenten, .. ze zijn hier allemaal te vinden tussen de in hun beste kleding uitgedoste locals. Een gouden kans voor elke fotograaf, de verschillende kleuren in de markt zijn werkelijk prachtig. In de namiddag neemt de gids u nog even op sleeptouw naar Bac Ha voor een korte stadswandeling en een pauze in één van de vele kleine en zeer gezellige bars.

Dag 3:
De ochtendrukte in een traditioneel dorp is een geheel aparte ervaring. Vandaag start de dag door af te dalen naar de verbluffend mooie vallei bezaaid met traditionele bamboehuizen van de Tay-stam in Nam Sai Village. De Tay, de grootste minderheid van het land, wonen in houten paalwoningen met tegel-of palmbladdaken en vooral hun kleding springt in het oog. De prachtige handgeweven katoenen in indigo gedrenkte kleding is een lust voor het oog. Na de rivier overgestoken te hebben, bereikt u bergopwaarts vier van de Xa Pho dorpen, waar u de lokale school kan bezoeken alvorens de route verder te zetten naar twee kleinere Xa Pho dorpen. Eindigen doet deze tocht in My Son, waar u verwacht wordt in een lokaal huis voor een traditioneel diner.

Dag 4:
Sapa, de bekendste trekpleister in het noorden van het land, vormt vandaag het decor van een unieke ontdekking in de regio. Een actieve wandeltocht met de gids brengt u langs de buffelpaden en het wandelpad dat door de verschillende bergdorpen leidt. De kleine dorpen liggen her en der gezaaid in het spectaculaire landschap en worden bewoond door enkele van de vriendelijkste en meest gastvrije mensen die u ooit zal ontmoeten. Na een lokale lunch, inclusief prachtig uitzicht, brengt de gids u naar Ta Van, bewoond door de minderheid van de Day waar u een unieke inkijk krijgt in de bonte mix van minderheden en stammen die deze regio maakten tot wat het vandaag is. Afsluitend voorzien we de transfer naar uw hotel waar u vanavond verwacht wordt voor het diner.

Dag 5:
Vanuit Sapa voorzien we de transfer naar Hanoi waar u in uw stadshotel kan incheken. Indien uw reis hier eindigt, voorzien we de transfer naar de luchthaven. Vietnam biedt nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Hanoi: Stad van traditie:
Hanoi is het oude en nieuwe Vietnam verpakt in één complete mix waar het leven zich 24/7 afspeelt. Deze unieke stad boordevol traditie en Frans koloniale invloeden herbergt prachtige bezienswaardigheden, een georchestreerde chaos en een ongeëvenaard profiel. Ovverweldigend op het eerste zicht, maar zo vol charme dat het ‘Parijs van de Oriënt’ meer dan een bezoek waard is!

Noord Vietnam: Natuurpracht & Wereldwonderen:
Ongerepte natuur, zo onbeschrijfelijk mooi dat enkel de term ‘wereldwonder’ voldoet. Filmische landschappen, krijtrotsen en de sterrenhemel als decor voor een ontdekking langs de mooiste locaties van het noorden. Kortom, een met natuurpracht overladen experience die garant staat voor een overweldigende en blijvende indruk. Vanuit Sapa bereikt u Hanoi in +- 5u van waar u doorreist.

Centraal Vietnam: Keizerlijk & Betoverend
Het centrale deel van Vietnam wordt gekenmerkt door een rijk cultureel erfgoed, prachtige stranden en een indrukwekkende natuur. Met steden en trekpleisters al Da Nang, het pittoreske Hoi An en de oude keizerlijke stad Hue is het een gevarieerde regio die niet mag ontbreken op uw rondreis. Vanuit Hanoi bereikt u per vlucht Hue of Da Nang op na +-1u10 vluchttijd.  

Onze hotelsuggesties:

My Gallery Boutique Hotel & Spa: 4*
Ideaal gelegen aan de legendarische Muong Hoa in het hartje van de stad, is dit hotel trots op zijn reputatie als zijnde één van de beste boetiekhotels van de regio. Met een modern interieur dat hand in hand gaat met het gebruik van traditionele materialen, is dit sfeervolle en kleinschalige hotel een ideaal adres om de regio te ontdekken. 

Sapa Horizon: 4*
Dit recent gerenoveerde ligt midden in hart van de stad en is toch goed verscholen tussen de bergen van Noordwest-Vietnam. Omringd door een overvloed aan rijstvelden en hartelijke inwoners, is dit kleine hotel een verademing in de schilderachtige regio met zijn strak modern ontwerp dat zowel uitnodigend als comfortabel is. 

Hanoi

Bac Ha

Can Cau

Nam Sai

Sapa