‘bali: natuurpracht & ontdekkingen’

Bali, bekend om zijn vulkaanhellingen, parelwitte stranden en unieke fauna en flora, kent naast de bekende trekpleisters in het zuiden, een nog vrij ongerept westen met een indrukwekkend nationaal park. Een regio die nog enkele goed bewaarde geheimen herbergt. Welkom in ‘de achtertuin van de goden’!

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Denpasar, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en voorzien we de lange transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting. Indien u inreist vanaf Java, voorzien we de ferry vanuit Ketapang. 

Dag 2:
Na het ontbijt haalt de gids u op en neemt deze u op sleeptouw naar het West Bali National Park. Gezegd met een enorme natuurlijke rijkdom en een grote verscheidenheid aan fauna en flora, is dit ongerept stukje van het eiland een prachtig decor voor een wandeling. U gaat samen met de gids op zoek naar het banteng of balirund, het symbool van de regio. Na deze wandeling langs de bossen en mangroves, neemt de gids u mee naar Bajul Bay ten zuiden van het eiland Menjangan, één van de hoogst aangeschreven baaien voor duikers in Bali, waar u na de bovengrondse, de kans krijgt om de onderwaterwereld te ontdekken. Al snorkelend kan u genieten van het indrukwekkende koraalrif en de grote variatie aan tropische vissen. ’s Avonds keert u terug naar het hotel waar u verwacht wordt voor een uitgebreid diner met een prachtige zonsondergang op de achtergrond. Een passende afsluiter na een dag vol natuurlijke pracht. 

Dag 3:
Via de kustweg zet u vandaag koers naar de vulkaan van Gunung Batur, een actieve vulkaan op zo’n 1700 meter hoogte. Om dit wonder van de natuur te bereiken, gaat u over de Kintamani Pas, een bergpas waar de wonderbaarlijke uitzichten elkaar in snel tempo opvolgen. Tijdens de lunch kijkt u uit over het blauwe kratermeer en de vele kleine dorpjes omgeven door de lavavelden. Na de middag neemt de gids u mee naar de mooie Pura Kehen tempel, die dateert uit de tijd van het koninkrijk Bangli en gebruikt werd als heilige plaats om de eed af te leggen. Gaandeweg ziet u het landschap veranderen tijdens de rit naar Sidemen, een goed verborgen dorpje aan de voet van de Agungvulkaan. Na een afsluitende wandeling door de tuinen en lokale kampungs, wordt u verwacht voor het diner. 

Dag 4:
Als minder bekende regio van Bali, is het district Karangasem nog een vrij ongerept deel van het eiland. De vaak woelige geschiedenis van deze regio, zorgde ervoor dat toeristen de dorpen vaak links lieten liggen en net door dat isolement, is de traditie hier wonderbaarlijk goed bewaard gebleven. Tijdens een wandeling door de rijstvelden, kan u ruim genieten van de wonderbaarlijke schoonheid van deze dorpen. Kort na de middag bezoekt u met de gids het koninklijke waterpaleis van Tirtagangga aan de voet van de vulkaan Agung alvorens het kleine dorpje Tenganan te ontdekken. Het dorp barst letterlijk van de traditie en de inwoners zien zichzelf als goddelijke nakomelingen wat zorgt voor een unieke sfeer, aparte gebruiken en een diepgeworteld respect voor hun rituelen. 

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we te gepasten tijde de transfer naar de luchthaven van Denpasar. Indonesië heeft echter nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of opteer voor een combinatie van meerdere landen met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Java: Paleizen & Vulkanen
Java, geen regio van Indonesië die meer tot de verbeelding spreekt. De unieke cultuur boordevol traditie herbergt enkele ware pareltjes. Beleef hoe de ochtend de tempels kleur geeft, de dorpen tot leven komen tijdens een culturele ervaring die een exclusieve blik geeft in een oude, eenvoudige manier van leven. Per ferry kan u vanuit Ketapang de oversteek maken van Java naar Bali. 

Lombok: Verleidelijk & Paradijselijk
Verleidelijk, gezegend met paradijselijke stranden en met die eeuwige uitstraling van puur geluk, is Lombok zoveel meer dan enkel een surfparadijs. Met de Gili eilanden als achtertuin, is de natuurpracht van deze regio ongeëvenaard. Een experience voor zij die houden van de onderwaterwereld in combinatie met parelwitte stranden. Vanuit Denpasar bereikt u Lombok per vlucht in +- 30 minuten. 

Singapore: Stad van Cultuur
Het lijkt een eindeloze stad vol wolkenkrabbers, zakenkantoren en steriliteit, maar niets is minder waar! Kleurrijke wijken, regelmatige festivals en optredens, uitstekende restaurants, Little India en Chinatown… Kortom, een kleurrijke mix aan invloeden en eigenheden die het tot de trendy stad maken die het vandaag is. Vanuit Denpasar bereikt u Singapore per vlucht in +- 2u40.

Onze hotelsuggesties:

MENJANGAN: Plataran Menjangan Resort & Spa: 5*
Als een rustige schuilplaats in het beschermde heiligdom van het West Bali National Park, biedt dit uitstekende resort een ontsnapping naar de natuur in zijn mooiste en meest ongerepte vorm. Luxe, privacy en comfort ontmoeten elkaar in de traditionele Joglo-villa’s van dit unieke eco-resort. Op ca. 4 uur van de luchthaven van Denpasar. 

SIDEMEN: Wapa di Ume: 4*
Op een panoramische heuvel met een magische achtergrond als de Mount Agung en omgeven door de rijstvelden, is dit resort een rustige ‘hideaway’ midden in de indrukwekkende natuur en toch dichtbij de hectiek van het stadsleven. Een ideale uitvalsbasis om de natuurpracht en het charmante Sidemen te ontdekken. Op ca. 1u30 van de luchthaven van Denpasar. 

Ketapang

West Bali National Park

Bajul Bay

Menjangan

Gunung Batur

Kintamani Pas

Sidemen

Tirtagangga

Tenganan

Denpasar (DPS) Airport