‘lombok: verleidelijk & paradijselijk’

Verleidelijk, gezegend met paradijselijke stranden en met die eeuwige uitstraling van puur geluk, is Lombok zoveel meer dan enkel een surfparadijs. Met de Gili eilanden als achtertuin, is de natuurpracht van deze regio ongeëvenaard. Een experience voor zij die houden van de onderwaterwereld in combinatie met parelwitte stranden. 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Lombok, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en voorzien we de transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
Maak kennis met een regio waar de unieke cultuur en traditie hand in hand gaan met een diepgeworteld respect voor de natuur en haar rijkdommen. Om het unieke karakter van de regio beter te begrijpen, neemt de gids u vandaag eerst mee naar de Kediri Traditional Market, waar u de kans krijgt om de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking te volgen, de verschillende producten die te koop worden uitgestald te leren kennen en een praatje te maken met de verkopers. Achterop een traditionele Cidomo (paardenkar) rijdt u dwars door het dorp en zet u koers naar Banyumulek, bekend om zijn traditionele aardewerk en Sukarare, bekend om zijn handgeweven lintjes met kleurrijke patronen. De laatste stops van de rit worden Sade met de traditionele vloeren uit buffelmest en het prachtige Mayura waterpaleis, alvorens de dag af te sluiten aan het strand van Kuta, één van de meest schilderachtige en ongerepte stranden van Bali waar u verwacht wordt voor een diner onder de sterrenhemel.

Dag 3:
’s Ochtends wordt u opgehaald door de gids en gaat u op pad naar de haven van Lembar. Onderweg voorzien we een korte stop aan één van de vele kleidorpjes waar de lokale bevolking op traditionele wijze bakstenen maakt uit de klei. Een zeer intensieve arbeid met een geheel eigen kunst. Eens aangekomen in Lembar, ruilt u de wagen voor de fiets en gaat u op pad tijdens een twee uur durende tocht richting de haven van Batu Kijuk. Onderweg fietst u door een indrukwekkend landschap van bergen aan de ene zijde en de zee aan de andere zijde. Rond de middag komt u per lokale boot aan op Gili Saduk, waar u verwacht wordt op het strand voor de lunch. Per boot vaart u rond het eiland alvorens u aanmeert aan één van de meest paradijselijke stranden waar u de ganse namiddag kan snorkelen of genieten in het witte zand.

Dag 4:
De onderwaterwereld rond de Gili eilanden staat algemeen omschreven als één van de meest spectaculaire ter wereld. Vanochtend trekt u naar de Pusuk-Pas, waar u opnieuw de wagen voor de fiets zal ruilen. Per mountainbike rijdt u de bergpas met haar prachtige uitzichten af om zo de haven van Teluk Kode te bereiken waar u overstapt in een lokale motorboot en op pad gaat om de drie Gili eilanden Gili Trawangan, Gili Meno & Gili Air te ontdekken. De boot maakt een grote tocht rond de eilanden alvorens halt te houden op één van de beste snorkelplekken van gans de wereld. Het kleurrijke korraal en de grote kans om zeeschildpadden te spotten, zullen ongetwijfeld zorgen voor een onvergetelijke namiddag.

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we te gepasten tijde de transfer naar de luchthaven van Lombok. Indonesië heeft echter nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of opteer voor een combinatie van meerdere landen met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Java: Paleizen & Vulkanen
Java, geen regio van Indonesië die meer tot de verbeelding spreekt. De unieke cultuur boordevol traditie herbergt enkele ware pareltjes. Beleef hoe de ochtend de tempels kleur geeft, de dorpen tot leven komen tijdens een culturele ervaring die een exclusieve blik geeft in een oude, eenvoudige manier van leven. Vanuit Lombok bereikt u Yogjakarta per vlucht in +- 1u15.

Bali: Natuurpracht & Ontdekkingen
Bali, bekend om zijn vulkaanhellingen, parelwitte stranden en unieke fauna en flora, kent naast de bekende trekpleisters in het zuiden, een nog vrij ongerept westen met een indrukwekkend nationaal park. Een regio die nog enkele goed bewaarde geheimen herbergt. Welkom in ‘de achtertuin van de goden’! Vanuit Lombok vliegt u naar Denpasar of Yogjakarta en reist u vervolgens door. 

Singapore: Stad van Cultuur
Het lijkt een eindeloze stad vol wolkenkrabbers, zakenkantoren en steriliteit, maar niets is minder waar! Kleurrijke wijken, regelmatige festivals en optredens, uitstekende restaurants, Little India en Chinatown, .. Kortom, een kleurrijke mix aan invloeden en eigenheden die het tot de trendy stad maken die het vandaag is. Vanuit Lombok bereikt u Singapore per vlucht in +- 2u30.

Onze hotelsuggesties:

The Oberoi Beach Resort, Lombok:  5*
Dit elegante luxehotel ligt midden een 9ha grote, exotische tuin en direct aan een 200 meter lang fijn zandstrand. Alles ademt hier elegantie en rust. De 50 sfeervolle villa’s en paviljoenen met rieten daken zijn een perfecte fusie van hedendaags design met traditionele, lokale accenten. Ideaal in combinatie met een verblijf op het vasteland. Op ca. 1u30 van de luchthaven van Lombok. 

The Lombok Lodge: 5*
Uitkijkend over de glinsterende turquoise oceaan van de prachtige Medana-baai, biedt dit uitstekende resort een nieuwe standaard van luxe in een kader van modern design en elegante Aziatische invloeden in een oase van comfort en charme. De luxe faciliteiten en uitstekende gastronomie maken het tot een geslaagd geheel. Op ca. 1u35 van de luchthaven van Lombok. 

Lombok (LOP) Airport

Kediri

Banyumulek

Sukarare

Sade

Mayura

Lembar

Batu Kijuk

Teluk Kode

Gili Saduk

Gili Trawangan

Gili Meno

Gili Air