‘java: paleizen & vulkanen’

Java, geen regio van Indonesië die meer tot de verbeelding spreekt. De unieke cultuur boordevol traditie herbergt enkele ware pareltjes. Beleef hoe de ochtend de tempels kleur geeft, de dorpen tot leven komen tijdens een culturele ervaring die een exclusieve blik geeft in een oude, eenvoudige manier van leven. 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Yogjakarta, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en voorzien we de transfer naar uw hotel waar u kan inchecken en rustig kan genieten van de setting.

Dag 2:
’s Ochtends vroeg haalt de gids u op voor een bezoek aan het uitgestrekte 17e-eeuwse Sultan’s Palace, ook bekend als Kraton. Bewonder de zuilen bedekt met bladgoud en het prachtig gedetailleerde houtsnijwerk. Via het Taman Sari Water Castle, de plek waar de weelderige koninklijke tuin die halverwege de 18e eeuw werd aangelegd. De middag brengt u naar het schilderachtige Kotagede, de eerste hoofdstad van het voormalige Mataram koninkrijk, met het prachtige traditionele en immens kleurrijke Batik-huis. De late namiddag brengt u naar het indrukwekkende Prambanan tempelcomplex. Gebouwd in de 9e eeuw en compleet gereconstrueerd in de 19e eeuw, is dit complex intussen onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. U bezoekt onder andere de hoofdtempel Lara Jonggrang  waar u ondergedompeld wordt in de historie van dit complex. Het heeft dan ook een geheel eigen verhaal waarin de legendes soms moeilijk van de waarheid te onderscheiden zijn. Geniet bij zonsondergang van een traditioneel Javaans diner en dansvoorstelling.

Dag 3:
Vandaag dompelt de gids u onder in de lokale Javaanse levensstijl terwijl u de dag doorbrengt in het kleine dorp Candirejo. U maakt kennis met de traditionele landbouwmethoden, de plantagebronnen en de verschillende ceremonies terwijl u uitgenodigd wordt door de lokale bevolking om deel te nemen aan hun gebruiken. De namiddag brengt u naar de Merapi vulkaande actiefste vulkaan van het eiland. Vanuit Kaliadem heeft u een indrukwekkend panorama! Vervolgens brengt de gids u naar de Elo-River waar u aan boord gaat van een klein raft om de rivier te ontdekken alvorens terug te keren naar uw hotel. 

Dag 4:
De vroege ochtend brengt u naar Borobodur waar u de zon zal zien opkomen boven de tempel. Na dit indrukwekkende schouwspel, zet u dwars door de eindeloze hectares rijstvelden en kleine dorpjes koers naar Dieng, een steil vulkanisch plateau op 2.300 meter hoogte en tevens een heilige plek voor de Javaanse hindoes vanwege de nabijheid tot de hemel. Eeuwen geleden waren er honderden tempels te vinden en enkele van deze zijn gelukkig goed bewaard gebleven. U bezoekt de vele heilige plaatsen gebouwd in de klassieke Javaanse stijl alvorens u terugkeert door actieve vulkanen, zwavelbronnen, hete geisers en minerale meren. Ervaar de contrasteren zoete geuren van theebladeren gevolgd door tabaksbladeren terwijl u door de respectievelijke plantages wandelt. ’s Avonds wordt u uitgenodigd voor het diner in een idyllische setting met prachtig uitzicht over plantages in het beste restaurant in de ruime omgeving. 

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we te gepasten tijde de transfer naar de luchthaven van Yogjakarta. Indonesië heeft echter nog zoveel meer te bieden. Bouw uw eigen verlenging of opteer voor een combinatie van meerdere landen met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlenging / excursies toe:

Bali: Natuurpracht & Ontdekkingen
Bali, bekend om zijn vulkaanhellingen, parelwitte stranden en unieke fauna en flora, kent naast de bekende trekpleisters in het zuiden, een nog vrij ongerept westen met een indrukwekkend nationaal park. Een regio die nog enkele goed bewaarde geheimen herbergt. Welkom in ‘de achtertuin van de goden’! Vanuit Ketapang kan u de ferry nemen om vervolgens door te reizen. 

Lombok: Verleidelijk & Paradijselijk
Verleidelijk, gezegend met paradijselijke stranden en met die eeuwige uitstraling van puur geluk, is Lombok zoveel meer dan enkel een surfparadijs. Met de Gili eilanden als achtertuin, is de natuurpracht van deze regio ongeëvenaard. Een experience voor zij die houden van de onderwaterwereld in combinatie met parelwitte stranden. Vanuit Yogjakarta bereikt u Lombok per vlucht in +- 1u15.

Singapore: Stad van Cultuur
Het lijkt een eindeloze stad vol wolkenkrabbers, zakenkantoren en steriliteit, maar niets is minder waar! Kleurrijke wijken, regelmatige festivals en optredens, uitstekende restaurants, Little India en Chinatown… Kortom, een kleurrijke mix aan invloeden en eigenheden die het tot de trendy stad maken die het vandaag is. Per vlucht bereikt u Singapore in +- 2 uur.

Onze hotelsuggesties:

YOGYAKARTA: Tentrem Hotel: 5*
Ontleend aan de Javaanse cultuur, heeft het woord ’tentrem’ een betekenis van rust en kalmte en het omarmen van het concept van harmonie tussen het universum en de mensheid. Met een uitstekende gepersonaliseerde service, luxueuze en ruime suites, moderne faciliteiten en een doordacht design, voelt het als een compleet geheel ontworpen door creatieve geesten met gevoel voor detail. Op ca. 15 minuten van de luchthaven. 

BOROBODUR: Amanjiwo: 6*
Amanjiwo oftewel ‘vredige ziel’ werd zo genoemd vanwege de sereniteit, privacy en schoonheid van de omgeving. Uitkijkend over de Borobodur tempel, is het hotel perfect ontworpen om de historische, artistieke en culturele hoogtepunten uit de regio te ontdekken, of om even te ontspannen in een heerlijke omgeving. Het resort ligt aan de voet van de Menoreh Hills en stroomt gracieus van een hoge rotonde de heuvel af naar een prachtig zwembad. Op ca. 1u van de luchthaven. 

Yogjakarta (JOG) Airport

Kotagede

Prambanan

Candirejo

Merapi

Kaliadem

Borobodur

Dieng